Mini Cakes
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de over voor op 180°. Smelt de boter au bain marie en voeg er al kloppend de suiker en vanillesuiker aan toe. Klop er vervolgens 4 eierdooiers en één heel ei aan toe (klopt beter). De overige eiwitten stijf kloppen. Klop het mengsel tot het licht geel wordt. Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen). Schep het deeg in mini-vormtjes (2/3 vullen) en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven. Prik ter controle in het midden van de cakes, als deze proper blijft is het gebakje klaar.
- 250 Gr Bloem
- 1 El Bakpoeder
- 5 Eieren
- Klont Boter
- 250 Gr Kristalsuiker
- 1 Zakje Vanillesuiker
- Snufje Zout