Zomerpudding
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSpoel de puddingschaal om met koud water. Snijd de korsten van het brood en snijd er een cirkel uit om de bodem van de schaal helemaal te bedekken. Bedek ook de zijkanten van de schaal. Druk het brood goed aan. Een paar stukjes brood achterhouden voor de bovenkant. Los de suiker in het water op en voeg het fruit toe. Laat het een paar minuten koken en schep het voorzichtig om, om aanbranden te voorkomen. Haal de pan van het vuur en giet ongeveer 150 ml vocht af en bewaar dit. Doe het fruit en de rest van het sap in de puddingvorm. Leg de overgebleven stukjes brood op de vruchten en leg als gewicht een omgekeerd bord op de zomerpudding. Zet de schaal op een groter bord om eventueel vruchtensap op te vangen. Laat dit een nacht staan. Kook het overgebleven vruchtennat tot een stroperig sapje en laat het afkoelen. Keer de zomerpudding op een mooie schaal en giet er het afgekoelde vruchtensap over. Garneer met een toefje slagroom.
- 8 Dunne Sneetjes Casinobrood (liefst Van 1 Dag Oud)
- 150 Gr Suiker
- 50 Ml Water
- 1 Kg Gemengde Bessen (rode Bessen, Zwarte Bessen, Bosbessen, Frambozen En/of Bramen)