Spitskool Met Gehakt
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in de lengte door. Snijd de harde kern eruit. Snijd de twee helften in de breedte in reepjes. Was de kool in vergiet en laat het uitlekken. Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verwarm de olie in een grote pan of wok. Fruit de ui met de kerrie hierin goudbruin. Voeg het rundergehakt toe en bak dit al roerend met een houten lepel gaar en rul. Voeg zout en peper toe en bak het gehakt bruin. Doe de spitskool er bij en laat de kool onder af en toe omscheppen in 5 minuten gaar worden. Maak op smaak met wat ketjap. Lekker met rijst of aardappelen.
- Spitskool
- Ui
- Eetlepel Olie
- 250 Gram Rundergehakt
- Peper En Zout
- Eetlepel Ketjap Manis