Tonijn Met Een Kruiden-aardappelkorstje
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1 Leg de tonijnmoten in een schaal. Besprenkel ze met het citroensap en de balsamico. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten afgedekt in de koelkast. 2 Pel de sjalotjes, snij ze grof en doe ze in een mengkom met de tuinkruiden en 2 eetlepels olijfolie. Pureer met de keukenrobot. 3 Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Dep ze goed droog en meng ze met de helft van de gesmolten oter. Kruid met peper en zout. 4 Laat de gemarineerde tonijnmoten uitlekken. Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg de vis erin en bestrijk elke portie met kruidenpuree. 5 Dek af met de aardappelplakjes en besprenkel die met de rest van de gesmolten boter. Zet ±20 minuten op 200° C in het midden van een voorverwarmde oven.
- 4 Tonijnmoten (van ±130 G)
- 400 Gram Nieuwe Aardappeltjes
- 3 Sjalotjes, Fijngesneden
- Sap Van 1 Citroen
- 3 Eetlepels Olijfolie Extra Vergine
- 80 Gram Gesmolten Boter
- 2 Theelepels Balsamico
- 12 Blaadjes Verse Basilicum
- Dragon, Peterselie En Verse Koriander, Telkens 1 Takje
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout