Rabarber Met Rijstepap
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Dieneke Twellaar » Type: Meer van het type: Rijst
BereidingwijzeSnij de aardbeien in plakjes en de vezels van de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm. Smelt het klontje boter samen met de basterdsuiker in een pan met een dikke bodem tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Gooi hierbij nu een flinke scheut prosecco en voeg de rabarber toe. Laat de pan ongeveer 15 tot 20 minuten garen op een zacht vuur en zorg dat er zo min mogelijk vocht in blijft zitten. Als de rabarber gaar is puruurt u deze met een staafmixer totdat er een grof mengsel ontstaat. Strooi hierna wat poedersuiker over het mengels voor een mooie afwerking. U begint nu met de rijstepap. Breng de melk met de slagroom aan de lavendel en het opengesneden vanillesstokje aan de kook. Zet het vuur wat lager en voeg al roerend de rijst toe. Zorg ervoor dat u dit blijft roeren gedurende de 15-20, hierna zal de rijst goed gaar zijn. Klop de eidooiers samen met de suiker in een kommetje wit en schuimig. Voeg dit als laatste toe aan de rijstepap en laat dit doorgaren op het kleinste pitje, dit is klaar als de pap zich gaat binden. Zorg dat de pap niet meer gaat koken nadat het ei is toegevoegd. Vergeet u niet het vanillestokje eruit te halen. Maak uw rijstepap met rabarber mooi op in een glas met de aarbeien en amandel.
- 150 Gram Witte Basterdsuiker
- 200 Gram Rabarber
- Poedersuiker
- 1 Klontje Boter
- 4 Amandelkrullen
- 1 Flinke Scheut Prosecco
- 300 Gram Aardbeien