Zuurkool Met Stooflapjes
Aantal personen: 1 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeLeg wat bloem op een bord en haal het stoofvlees erdoor. Wrijf het vlees goed in met zout en peper. Smelt een klont boter in een braadpan. Bak de spekjes aan. Zet het vlees aan beide kanten aan totdat het bruin kleurt. Voeg ongeveer een half flesje toe. Pak een glas en schenk de rest in. Zet het vlees op een laag pitje, met deksel erop en vlamverdeler eronder. Afhankelijk van de dikte van het vlees moet het ongeveer 90 tot 120 minuten stoven. Voeg 25 minuten voor het eindede zuurkool toe en stoof die mee. Haal het vlees uit de pan en verdeel dat over de borden. Ik heb de zuurkool los geserveerd met wat als extra wat creme fraiche erdoor en gebakken aardappelen erbij. Je kunt natuurlijk ook gewoon puree maken en het zuurkool-bruin bier mengsel door elkaar stampen tot een zuurkoolstamppot. Nog wat zout en versgemalen witte peper erover en je bent klaar.
- Zakje Rauwe Zuurkool
- Half Flesje Leffe Dubbel
- 150 Gram Runderrib- Of Sucadelappen Per Persoon
- Wat Spekjes
- Beetje Bloem
- Uitje
- Klontje Roomboter
- Zout En Peper