Viskroketjes In Engelenhaar

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Viskroketjes In Engelenhaar Bereidingwijze

Duurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Snij de vis in grove stukken. Schil de aardappelen, snij ze in blokjes. Doe de vis en de aardappelen met de bouillon in een pan. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat afgedekt zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn. 2. Voeg er van het vuur af de kaas, de uitgelekte maïs, het ei, de eierdooier en de peterselie aan toe. Vermeng met een spatel tot een dikke puree. Laat minstens 3 uur afkoelen in de koelkast. 3. Verdeel het mengsel in porties en maak er dikke balletjes van. Rol ze eerst door de bloem, dan door losgeroerd eiwit en ten slotte door gebroken engelenhaar. Bak ze goudbruin in frituurolie op 180° C. 4. Serveer als voorgerecht met een frisse salade, of als borrelhap met een dipsausje.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gram Heekfilet
  • 2 Grote Aardappelen
  • 1 Pakje Kadaifi (heel Fijn Engelenhaar - Te Vinden In Turkse Winkels)
  • 100 Gram Zoete Mais (blik)
  • 50 Gram Parmezaanse Kaas, Gemalen
  • 1 Dl Visbouillon
  • 1 Ei + 1 Eierdooier + 2 Eiwitten
  • Bloem
  • 2 Eetlepels Gehakte Gladde Peterselie
  • Nootmuskaat
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...