Winterfruit Pannenkoekjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Winterfruit Pannenkoekjes Bereidingwijze

Appel en peer schillen en in 4 parten snijden. Klokhuizen verwijderen. Appelparten in 3 plakjes snijden, peerparten in lengte halveren. Appel en peer met citroensap besprenkelen. Mandarijnen pellen en in partjes verdelen. Wok verhitten. Olie over panbodem laten uitvloeien. Appel, peer en mandarijn ca. 2 minuten roerbakken. Marmelade toevoegen, bestrooien met kaneel. Sinaasappelsap in wok schenken, fruit omscheppen en op laag vuur nog ca. 2 minuten verwarmen. Intussen pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen en op warme borden leggen. Fruit met saus op onderste helft scheppen, bovenkant over vulling dichtklappen. Pannenkoek dun met poedersuiker bestrooien en warm serveren.

Boodschappenlijstje
  • 1 Grote Appel
  • 1 Peer
  • 1 El Citroensap
  • 3 Mandarijnen
  • 1 El Olie
  • 100 Gr Sinaasappelmarmelade
  • 1 El Kaneel
  • 1 Dl Sinaasappelsap
  • 4 Kant-en-klare Pannenkoeken
  • Poedersuiker Om Te Bestrooien
Probeer ook eens...