Paprikaroomsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeUi pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes bakken. Paprikapoeder, 3 dl water, smeerkaas en bouillonblokje toevoegen. Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Soep in keukenmachine pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep door zeef wrijven en nog ca. 1 minuut verwarmen. Serveren met croutons.
- 1 Ui
- 3 Rode Paprika's
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 2 Theelepels Paprikapoeder
- 1 Kuipje Smeerkaas (Leerdammer 200gram)
- 1 Kruidenbouillonblokje
- 75 Gram Croutons (met Knoflook En Fijne Kruiden)