Paprikaroomsoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Paprikaroomsoep Bereidingwijze

Ui pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes bakken. Paprikapoeder, 3 dl water, smeerkaas en bouillonblokje toevoegen. Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Soep in keukenmachine pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep door zeef wrijven en nog ca. 1 minuut verwarmen. Serveren met croutons.

Boodschappenlijstje
  • 1 Ui
  • 3 Rode Paprika's
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 2 Theelepels Paprikapoeder
  • 1 Kuipje Smeerkaas (Leerdammer 200gram)
  • 1 Kruidenbouillonblokje
  • 75 Gram Croutons (met Knoflook En Fijne Kruiden)
Probeer ook eens...