Warme Appeltaart Met Vanillesaus

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Gebak

Warme Appeltaart Met Vanillesaus Bereidingwijze

Meng de bloem met 125 g witte basterdsuiker in een kom en verdeel hierover de koude Blue Band Margarine in blokjes. Snijd het deeg met twee messen tot een kruimelig geheel en kneed het aansluitend onder toevoeging van 1 eidooier tot een soepele bal. Wikkel de bal in plastic folie en leg hem 30 minuten in de koelkast. Meng 6 in plakjes gesneden appels met de eetlepel suiker, de kaneel, de rozijnen en de grofgehakte walnoten. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 27 cm. Bekleed hiermee de met Blue Band Vloeibaar ingevette springvorm. Bestrooi de bodem met griesmeel of paneermeel. Vul de met deeg beklede vorm met de appelvulling. Rol de rest van het deeg uit en snijd in repen. Leg de deegrepen kruislings op de appels en druk ze vast aan de randen. Bestrijk het oppervlak met losgeklopte eidooier. Bak de appeltaart 1 uur en 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Neem de appeltaart uit de oven en laat hem afkoelen. Snijd de taart in punten. Vanillesaus: Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg er met de punt van een mes uit. Roer dit met een garde door de Finesse voor Koken, voeg basterdsuiker en eidooier toe en laat de saus op laag vuur al roerend dik worden. De saus mag niet koken. Serveer de appeltaartpunten met de warme vanillesaus. Serveer de appeltaart lauwwarm met een bolletje slagroomijs ernaast.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Bloem
  • 125 Gr Witte Basterdsuiker
  • 175 Gr Blue Band Margarine (koud)
  • 1 Eierdooier
  • 1 El Suiker
  • 2 Tl Kaneel
  • 75 Gr Rozijnen
  • 25 Gr Walnoten
  • 1 El Griesmeel Of Paneermeel
  • Blue Band Vloeibaar, Om In Te Vetten
  • Voor De Vanillesaus:
  • 1 Vanillestokje
  • 2 Dl Blue Band Finesse Voor Koken
  • 40 Gr Witte Basterdsuiker
Probeer ook eens...