Omelet
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDeze omelet is gemakkelijk te maken, en kun je naar eigen smaak aanpassen. Met een dunschiller schil ik de aardappelen. De aardappel snijden we in kleine platte schijfjes. De ui pellen we. En snijden we in kleine stukjes. Ook de knoflook moet eraan geloven. We pellen hem en snijden hem klein. In een koekepan met anti-aanbak laag liggen nu de aardappelschijfjes, de gesneden ui en de fijngesneden knoflook. Met wat olijfolie erbij gaan we het geheel bakken. Zodra beide zijden van de aardappelschijfjes mooi zijn aangebruind gaan we blussen met azijn of, zoals ik, met balsimico azijn. Meteen de deksel erop en het vuur laag zetten. De aardappelen moeten nun 10 minuten garen. De drie eiren heb ik met een beetje water erbij geklopt, en de kruiden zijn meegeklopt. Dit mengsel gieten we nu voorzichtig in de pan, en daarna meteen de deksel erop en het vuur heel laag zetten. De omelet is klaar. Eventueel een klein beetje zout toevoegen, maar dat is persoonlijk. Je serveert deze omelet aan twee personen, en kunt er bijvoorbeeld wat ananasblokjes of schijfje tomaat bij serveren. Niet iedereen is weg van koriander. Mocht je dus twijfelen, laat het dan weg of neem dan b.v. fijngesneden bieslook
- Drie Kleine Aardappelen
- Fijngesneden Peterselie
- Gemalen Korianderzaadjes
- 3 Eieren
- Halve Bol Knoflook
- Fijngesneden Korianderblad
- Ui