Kruidig Ingepakt Vlees
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeWrijf de varkenshaasjes in met het zout, de peper, de mosterd en de knoflook. Verdeel de bosjes kruiden in tweeën. Leg per varkenshaasje de helft van de kruiden dwars op 
2 stukken keukentouw. Leg het varkenshaasje op de kruiden en leg de andere helft van de kruiden er bovenop. Bind de kruiden vast en herschik wat zodat de kruiden mooi verdeeld zijn. Vul een stoompan met het water, de wijn en de bouillon (of gebruik een gewone pan met een stoommandje). Stoom de varkenshaasjes in 8-10 minuten rosé. Laat het vlees op een warme plek circa 5 minuten rusten en serveer het dan met de kruiden er nog omheen. Lekker met geglaceerde worteltjes en aardappelpuree.
- 2 Varkenshaasjes
- Zout, Versgemalen Peper
- 1 El Mosterd
- 1 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- 1 L Bosje Salie
- 1 Bosje Tijm
- 1 Bosje Oregano
- 1 Bosje Rozemarijn
- 1 L Water
- 2 Dl Witte Wijn
- 1.5 Dl Bouillon