Rodekoolsalade
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwijder de buitenste harde bladeren van de kool en snijd de kool in vier grote stukken. Spoel ze af onder stromend water. Verwijder de witte kern en schaaf of snijd de kool heel fijn. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Snijd de appel in kleine stukjes of schijfjes. Besprenkel de appelstukjes met een paar druppeltjes citroensap. Rooster de kummel (of komijnzaadjes) even kort in een droge hete koekenpan. Maak een dressing door de mosterd goed met de azijn roeren, voeg daarna –al roerend– de zonnebloemolie toe. Breng de dressing op smaak met zout. Schep de dressing door het rodekool–appelmengsel en versier met de kummel (of komijnzaadjes).
- Rodekool Van Ca. 900 G
- 2 Friszure Appels
- 2 El Kummel (of Komijnzaad)
- 2 Tl Grove Mosterd
- 75 Ml Zonnebloemolie
- 2 El Azijn
- Zout
- Citroensap