Sperzieboontjes Met Feta En Munt
Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSperziebonen met een turks accent: munt en feta. Punt de sperziebonen. Blancheer ze 5 minuten in kokend water en spoel ze meteen kort af onder de koude kraan. Laat ze even uitlekken. Doe ongeveer 2 eetlepels tomatenpuree in de pan met 1 eetlepel olijfolie. Zelf gebruik ik italiaanse tomatenpuree uit een tube. Lekker makkelijk in het gebruik, maar helaas niet in de supermarkt te koop. Ik haal de mijne altijd bij Little Italy in Rotterdam, maar ik neem aan dat elke italiaanse of franse deli ze zal verkopen. Doe het halve bouillonblokje met het kopje water erbij en roer het even goed door elkaar. Doe de sperziebonen erbij, zet het deksel op de pan en sudder het op een laag vuur 20 minuten. Snijd ondertussen de feta in blokjes en hak de munt fijn. Haal het deksel van de pan en doe de munt en feta bij de sperziebonen. Kook deze 5 minuten rustig mee. Maal er verse peper over. Deze turkse sperziebonen zijn lekker met bijvoorbeeld kleffe rijst.
- 500 Gram Sperzieboontjes
- 2 Eetlepels Tomatenpuree
- Verse Muntblaadjes
- Half Rundvlees Bouillonblokje
- 1 Kopje Water
- 200 Gram Feta