Gember Schorsenerensoep

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Soepen

Gember Schorsenerensoep Bereidingwijze

Kook de schoongeboende, gewassen en nog niet geschilde schorseneren 10 minuten in ruim kokend water waarin een scheutje azijn of melk is toegevoegd. Snipper intussen de uien en rasp de geschilde gember fijn. Giet de schorseneren af en doe plastic handschoenen aan om de zwarte velletjes er af te trekken. Smelt de boter, fruit de uien en gember 10 minuten zachtjes. Voeg de kerrie toe. Snijd de schorseneren in stukjes van 5 centimeter en bak ze met de overige ingrediŽnten mee. Schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep nog vijf minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en voeg de melk er aan toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. En garneer met een plukje peterselie of verse koriander.

Boodschappenlijstje
  • 500 Gr Schorseneren
  • 2 Uien
  • Een Stukje Verse Gemberwortel Van Ongeveer 2 Cm
  • 40 Gr Boter
  • 1 Tl Kerriepoeder
  • 6 Dl Groentebouillon
  • 0.25 L Melk
  • Peper En Zout
  • Peterselie Of Koriander
  • Melk Of Azijn
Probeer ook eens...