Moussaka Met Ricotta En Oregano
Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Mathijn Geesien » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeSnij de uien fijn en de aubergine in blokjes. Besprenkel daarna de aubergine onmiddellijk met citroensap. Bak de aubergine kort in wat Bertolli olijfolie en kruid met peper en zout. Bak het vlees met de rest van de olijfolie en voeg de gepelde en ontpitte tomaten toe en laat een tiental minuutjes sudderen. Kook intussen de melk en bind met de Maïzena Express voor Witte Sauzen en voeg peper, zout en eidooier toe. Klop er de ricotta onder. Meng de aubergine met het gehakt en voeg 1 geperst teentje knoflook en het kruidenblokje toe. Doe het vlees in een ovenschotel, overgiet het met de saus en bestrooi met de gemalen Parmezaanse kaas. Plaats de ovenschotel in de oven en laat gedurende 45 minuten gaar worden op 180°C.
- 2 Kleine Uien
- 1 Grote Aubergine
- 2 Tomaten
- 1 Teentje Knoflook
- 1 Kruidenblokje Van Knorr
- 2 1/2 Dl Melk
- 1 Eierdooier
- 6 Eetlepels Maizena Voor Witte Saus
- 250 Gram Lamsgehakt
- 100 Gram Ricotta
- 1 Dl Olijfolie
- 1 Citroen
- Peper En Zout