Aardappelsamosa's

Aantal personen: 4 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Willem Kleijn Kamphuijs » Type: Meer van het type: Anders

Aardappelsamosa's Bereidingwijze

Boen de aardappelen schoon.Prik met een satéprikker de aardappels rondom een paar keer in.Gaar ze in 2/3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Laat ze ca. 10 minuten nagaren.Maak intussen de lente-ui schoon en snij deze in ringetjes.Meng in een kom de lente-ui, koriander, garnaaltjes en citroensap. Pel de aardappels en snij ze in kleine blokjes. Schep ze door de rest in de kom en breng op smaak met zout en peper. Halveer de loempiavellen. Doe op één uiteinde een lepel vulling. Vouw de vulling een paar keer diagonaal in tot driehoekige pakketjes.Frituur ze in hete olie (180?C) in ca. 3 minuten gaar en goudbruin.

Boodschappenlijstje
  • 2 Middelgrote Aardappels, Ongeschild
  • 1 Lente Uitje
  • 2 El Koriander
  • 100 Gram Garnaaltjes
  • 1 El Citroen Sap
  • Zout En Peper
  • 5 Loempiavellen
  • Frituurolie
Probeer ook eens...