Eendenborst Op Bedje Van Veldsla
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeVerhit wat olie in een pan. Kerf het vette vel van de eendenborst ruitgewijs in. Bak op middelhoog vuur de eendenborst op het vel. Doordat het gekerft is loopt het vet uit het vel en wordt het vel lekker krokant. Na zo'n 3 a 4 minuten de eendenborst omdraaien en de bovenkant 1 minuut dichtschroeien. Als het goed is, is de eendenborst van binnen nog net een beetje rosé. De eendenborst uit de pan nemen en laten rusten. Maak intussen een dressing van olijfolie, citroensap, wat peper en zout. De sla wassen en goed drogen, de dressing door de sla mengen. Verdeel de sla over de borden, snij de eendenborst in dunne plakjes en verdeel de lauwwarme eendenborst over de salade. Eventueel geroosterde pijnboompitten over de salade strooien.
- 1 Eendenborst
- Veldsla Of Andere Sla
- Olijfolie
- Citroensap
- Peper En Zout
- Eventueel Wat Pijnboompitten