Gebonden Champignonsoep
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Soepen
BereidingwijzeSnijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Smoor beiden in 20 g Becel Voor koken, (roer)bakken en braden. Haal de gesnipperde ui en champignonplakjes uit de pan. Laat het vet in de pan zitten. Maak de rest van Becel Voor koken, (roer)bakken en braden warm in de pan en voeg de bloem toe. Roer dit tot een roux. Voeg dan ineens 2 dl bouillon toe. Roer de massa glad en laat het aan de kook komen. Voeg dan al roerende de rest van de bouillon toe. Doe er als laatste de gesmoorde champignonplakjes en uisnippers bij en laat de soep 8 minuten doorkoken. Rooster de bruine boterhammen, snijd de korsten eraf. Snijd de boterhammen in hele kleine blokjes. Voeg deze croutons als laatste aan de champignonsoep toe.
- 250 Gr Champignons
- Ui
- 40 Gr Becel Voor Koken, Roerbakken Of Braden
- 40 Gr Bloem
- 1 L Groentebouillon
- 4 Bruine Boterhammen