Salade Van Wilde Rijst Met Noten, Kip En Rozijnen
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeBereidingswijze Kook de rijst in gezouten water met olijfolie. Laat uitlekken in een vergiet, spoel overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken. Fruit de kipfilets in boter en laat ze gaar bakken. Snijd in grote repen. Rooster de amandelschilfers, walnoten en hazelnoten lichtjes onder de grill. Meng de wilde rijst met de repen kip en de rozijnen. Voeg dan de noten toe. Roer de kokosmelk door deze salade en breng op smaak met peper, zout en een weinig kaneelpoeder. Maak de krulandijvie schoon en verdeel de blaadjes over de borden. Schep hierop een hoopje salade. Ontvel de tomaat en verwijder de pitten. Snijd in dunne reepjes. Pel de ui en snijd in flinterdunne snippers. Garneer de salade met dadels en snippers rode ui. Schik op de top van de salade enkele reepjes tomatenvlees en bieslook. Bestrooi alles lichtjes met kokospoeder
- 140 Gram Rijst
- 1 Cl Olijfolie (extra Vierge)
- 400 Gram Kipfilet
- 40 Gram Boter (bakboter)
- 20 Gram Amandelschilfers
- 20 Gram Walnoten
- 20 Gram Hazelnoten
- 40 Gram Rozijntjes
- 100 Cl Kokosmelk
- Zout En Peper
- Kaneelpoeder
- 12 Dadels
- 1/2 Ui (rood)
- 1/2 Tomaat
- 4 Sprietjes Bieslook
- 10 Gram Kokos (geraspt)