Kriekentaart
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven op 175°. Klop de eieren samen met de suiker (krachtig) in een ruime kom gedurende 10 min. Doe vervolgens verder "au bain marie" tot wanneer het mengsel lauw is. Klop tenslotte weer uit het warmwaterbad tot het weer koud is, het mengsel moet zeker 2 tot 3 keer in volume zijn toegenomen. Spatel er nu de bloem en de aardappelbloem voorzichtig onder, niet meer kloppen! Smelt wat boter en borstel daarmee een taartvorm in, strooi er ook wat bloem over. Giet het deeg hierin en bak het gedurende 45 min. in de oven. Pureer voor de vulling het fruit, suiker en room in de mixer. Doe in een pannetje, voeg het gelatinebaadje toe en laat alles even opwarmen. Hol de taart zo'n 2 cm uit (blijf enkele cm van de rand) en doe hier de fruit/suiker vulling in. Dek tenslotte alles af met de krieken en versier met wat slagroom
- 100 Gr Zelfrijzend Bloem
- 100 Gr Aardappelbloem
- 200 Gr Fijne Kristalsuiker
- 5 Eieren
- Voor De Vulling:
- 300 Gr Krieken, Vers Of Uit Bokaal
- 1 Appel, Geschild En Ontdaan Van Klokhuis
- 1 Nectarine, Geschild En In Stukken
- 2 El Kristalsuiker
- 1 El Bruine Suiker
- 1 Dl Room
- 1 Gelatineblaadje, Geweekt In Wat Lauw Water