Roomijstaart Van Zwarte Bessen
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBekleed de tulbandvorm met plastic folie en vet dat in met wat olijfolie. Maak de zwarte bessen schoon en stamp ze enigszins fijn. Meng de fijngestampte bessen door het roomijs, samen met 1 eetlepel honing en de kaneel. Doe dit in de tulbandvorm en zet die minimaal drie uur in de diepvriezer. Nadat de ijstaart uit de diepvriezer gehaald is en het ijs even de tijd heeft gekregen om iets zachter te worden, kan er voorzichtig aan het folie getrokken worden. Plaats de tulband daarna omgekeerd op een schaal en laat de ijstaart langzaam uit de vorm glijden. Voeg aan twee eetlepels honing de gestampte walnoten toe,verwarm dit mengsel en giet het over de taart. Versier de taart met hier en daar een snufje kaneel.
- 250 Gr Zwarte Bessen
- 1 L Roomijs
- 3 El Honing
- 1 Tl Kaneel
- 1 El Gestampte Walnoten
- Olijfolie Om Vorm In Te Vetten