Lekker En Snel - Rijst Met Vlees En Sperzieboontjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Rijst

Lekker En Snel - Rijst Met Vlees En Sperzieboontjes Bereidingwijze

Maak de uien schoon en snijd ze klein. Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de puntjes van de sperziebonen af (trek de eventuele draden mee) en was de bonen. Snijd ze in stukjes van 2 cm. Snijd het vlees in reepjes (3 cm lang en 1 cm dik). Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de olie in een pan en bak het vlees hierin rondom bruin terwijl je het steeds omschept. Roerbak de uien hierna mee tot ze beginnen te glanzen. Doe dan de tomaat en de sperziebonen erbij. Schep alles een paar keer om, doe er een scheutje water en de bouillontablet bij. Laat het gerecht op een laag pitje gaar worden. Maak op smaak met een scheutje ketjap.

Boodschappenlijstje
  • 2 Kleine Uien
  • 2 Tomaten
  • 800 Gram Sperziebonen
  • 250 Gram Kipfilet, Hamlap Of Bieflap
  • Peper, Zout
  • Olie
  • ¼ Bouillontablet
  • Ketjap Manis
  • Rijst
Probeer ook eens...