Watermeloensalade Met Gepofte Rijst
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Saartje van der Sleen » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeIn pan met dikke bodem suiker laten smelten en verhitten tot karamelkleur ontstaat. Gepofte rijst erdoor scheppen. Op bord scheppen. Laten afkoelen. Meloen in 4 parten snijden. Met puntig mesje pitjes verwijderen. Vruchtvlees van schil lossnijden. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen en de schil bewaren.vervolgens de kiwi schillen en in plakjes snijden en de plakjes halveren. Druiven afspoelen en van trosje halen. Halveren en pitjes verwijderen. In kom doen: meloen, kiwi, druiven, sherry en citroensap. Voorzichtig door elkaar scheppen. Ongeveer 2 uur afgedekt in koelkast zetten. Meloenschillen op 4 bordjes zetten. Fruitsalade erop scheppen. Gepofte rijst (aan elkaar geplakte rijst kunt u heel gemakkelijk weer losbreken) erover strooien.
- 50 Gram Suiker
- 25 Gram Gepofte Rijst
- 1/4 Stuks Watermeloen Ongeveer 750gram.
- 1 Stuks Kiwi
- 100 Gram Blauwe Druiven
- 3 Eetlepels Cream Sherry
- 1 Eetlepel Citroensap