Zuurkool Met Peren

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Zuurkool Met Peren Bereidingwijze

Kook aardappels, zoals je gewend bent. Pureer ze en roer er een klontje boter en een scheutje melk of creme fraiche door. Bak de spekjes zachtjes -zonder boter -een beetje uit. Schil de stoofperen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokken. Voeg een beetje boter bij de spekjes, doe ongeveer 3 eetlepels basterdsuiker in de pan en zet het vuur hoog. Roer het geheel door en voeg ondertussen de peren toe. Voeg een scheut Calvados toe en zet het vuur zachter. Voeg de verse zuurkool toe. Spoel deze niet af: zuurkoool moet echt lekker zuur zijn. De peren en de suiker zorgen voor voldoende zoet. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht kan je nog wat extra water, wijn of appelsap toevoegen. Een snufje kaneel erbij, deksel erop en rustig gaar koken. Je hebt nu een klein half uur om wat anders te doen. Als je de aardappels aan het begin opzet is het dus allemaal mooi om de zelfde tijd klaar. Mix de puree met de peren zuurkool en breng het geheel op smaak met zout en witte peper. Eventueel kun je nog wat kaneel toevoegen. Een lekker luxe stamppot, maar toch simpel en goedkoop! Je kunt dit gerecht ook heel mooi serveren bij bijvoorbeeld een stukje wild door met de ijslepel een paar bolletjes toe te voegen.

Boodschappenlijstje
  • Half Bakje Gerookte Ontbijtspekjes
  • 500 Gram Zuurkool
  • 6 Stoofpeertjes
  • Bruine Basterdsuiker
  • Klontje Roomboter
  • Kaneel
  • Scheut Calvados
  • Aardappelpuree
  • Zout En Witte Peper
Probeer ook eens...