Varkensribstuk Met Zuurkool En Appel
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor tot 175 graden. Snijd het varkensribstuk tussen de ribben tot halverwege in. Bestrooi het vlees met zout en peper. Snijd de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dikke schijfjes. Steek in elke inkeping een of twee appelschijfjes en een plakje spek. Wikkel de resterende plakjes spek rond de ribbetjes. Bind het ribstuk samen met keukentouw en bestrijk het vlees met olijfolie. Leg het varkensribstuk in een braadslede en rooster het in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin, en van binnen mooi rosé en mals. Laat het vlees uit de oven verpakt in aluminiumfolie vijftien minuten rusten. Zet intussen de braadslede op het vuur en schenk er de wijn in. Roer de aanbaksels los. Schep er de zuurkool door en verwarm zo’n tien minuten, tot de zuurkool knapperig gaar is. Geef er appelcompote bij.
- Ongeveer 1,5 Kilo Varkensribstuk
- Zout En Peper
- 1 Appel
- 9 Plakjes Gerookt Ontbijtspek
- Olijfolie Om Te Bestrijken
- 100 Ml Witte Wijn (Riesling)
- 800 Gr Verse Zuurkool