Kerstkransjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeBereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten 16 stuks 1.Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte. 2.Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen. 3.Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes. 4.Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.
- Grove Suiker
- 1 Eidooier
- 100 Gr Basterdsuiker
- 150 Gr Boter
- 200 Gr Bloem
- Amandelschaafsel
- Zilversnoepjes