Kerstkransjes

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Kerstkransjes Bereidingwijze

Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten 16 stuks 1.Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem, boter, basterdsuiker en de eidooier. Kneed dit tot een deeg. Rol het deeg uit tot een plak van circa 4 mm dikte. 2.Gebruik uitsteekvormpjes en steek uit het midden van het deeg een klein rondje. Leg de kransjes op bakpapier en laat ze steeds 3 cm verspringen. 3.Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en bestrooi met amandelschaafsel, grove suiker en/of zilversnoepjes. 4.Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin.

Boodschappenlijstje
  • Grove Suiker
  • 1 Eidooier
  • 100 Gr Basterdsuiker
  • 150 Gr Boter
  • 200 Gr Bloem
  • Amandelschaafsel
  • Zilversnoepjes
Probeer ook eens...