Perensalade Met Kaas En Noten
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Salades
BereidingwijzeEen zomersalade die extra fris smaakt door de citroen-mosterddressing Was de sla en laat deze goed uitlekken. Scheur de grote bladeren iets kleiner. Schil de peren, halveer ze, snijd de klokhuizen eruit en verdeel het vruchtvlees in plakjes. Verwarm de witte wijn en pocheer hierin de plakjes peer 3 minuten. Laat ze niet koken. Schil de knolselderij, snijd deze in plakken en verdeel deze vervolgens in luciferstokjes. Kook de selderijreepjes 5 minuten in water met azijn. Giet de selderijreepjes af en spoel er koud water over. Snijd de rauwe ham in smalle reepjes. Roer een dressing van mayonaise, citroensap, mosterd en olijfolie. Verdeel de sla over de borden en giet er een beetje dressing op. Verdeel de selderij, ham en peer erover. Giet de rest van de dressing erop. Bestrooi de salade met geraspte kaas en walnoten.
- Krop (eikenblad)sla
- 3 Handperen
- Fles Droge Witte Wijn
- 200 Gram Knolselderij
- 2 Eetlepels Azijn
- 250 Gram Rauwe Ham (dikke Plak)
- 3 Eetlepels Mayonaise
- 1 Eetlepel Citroensap Of 1 Theelepel Citroenrasp
- 1 Theelepel Mosterd
- 3 Eetlepels Olijfolie
- 150 Gram Oude Geraspte Kaas
- 50 Gram Walnoten Of Cashewnoten