Café Frappé Met Chocoladesiroop
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de siroop. Doe de suiker, stroop en water in een pannetje en kook dit tot de suiker is opgelost. Kook de stroop dan op een laag vuur nog eens 5 minuten door. Klop het cacaopoeder erdoor. Breng de saus nog 1 minuut aan de kook, haal de pan van het vuur en laat de stroop afkoelen. Zet 4 water of whiskyglazen in de vriezer. Smelt ondertussen de chocolade in een kommetje boven kokend water of in de magnetron. Doop 4 dessertlepels in de chocolade en leg ze op een bord in de koelkast. Haal de glazen uit de vriezer en laat de helft de siroop voorzichtig in banen langs de binnenkant van de bevroren glazen lopen. Zet de glazen terug in de vriezer zodat de siroop bevriest. Vul de glazen met ijs en strijk ze aan de bovenkant af. Hol met een lepel het ijs een beetje uit en zet de glazen terug in de vriezer tot gebruik. Serveer het ijs met de chocoladelepels en schep in de holte de rest van de siroop.
- Bak Hertog Koffie Royaal
- 75 Gram Pure Chocolade, In Stukjes
- Voor De Siroop:
- 125 Gram Fijne Tafelsuiker
- 3 Eetlepels Gouden Stroop
- 125 Ml Water
- 30 Gram Cacaopoeder