Tarte Tatin
Aantal personen: 8 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeDuurtijd: > 50 min Bereidingswijze 1. Laat in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de boter en de suiker smelten en lichtjes karameliseren. Neem de pan van het vuur. 2. Snij de appels in kwartjes. Leg ze in de pan. Zet kort weer op het vuur. 3. Flambeer met de Calvados. 4. Schik de appels in een ronde bakvorm. Schep er de karamel over. Dek af met het bladerdeeg. 5. Bak de taart 30 minuten op 180° C. Laat ze afkoelen in de vorm en stort ze dan omgekeerd op een serveerschaal. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over, maar serveer absoluut met 'crème fraîche'!
- 100 Gram Boter
- 150 Gram Fijne Suiker
- 8 Appels (Boskoop, Reine Des Reinettes, Royal Gala Of Idared)
- 15 Cl Calvados
- 1 Pak Kant-en-klaar, Uitgerold Bladerdeeg