Terrine Van Foie Gras Met Ham

Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Anders

Terrine Van Foie Gras Met Ham Bereidingwijze

Snijd de appel in brunoise. Snijd het hoedje van de vijg en bewaar het tot straks. Haal het vruchtvlees uit de vijgjes. Stoof het vruchtvlees samen met de appelbrunoise met een beetje boter. voeg peper, zout en suiker toe. Blus met balsamicoazijn en laat een 10-tal minuten sudderen. Regelmatig roeren. Laat afkoelen en vul er de vijgjes mee op. Ze de kapjes er terug op. Wikkel het blokje foie gras in de Gandaham en leg weg in de koelkast om goed op te stijven. Bak 4 reepjes gandaham tot chips. Kook een beetje balsamicoazijn in tot een dikke saus. Snijd de foie grasmet Gandaham in schijven en dresseer op een bord. Zet er een gevulde vijg bij en leg er een stukje Ganachips bij. Breng een beetje saus aan op het bord als garnituur.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gram Foie Gras
  • 1 Appel
  • 5 Sneden Gandaham
  • 2 Eetlepels Suiker
  • 4 Verse Vijgen
  • Balsamicoazijn
  • Peper En Zout
Probeer ook eens...