Kalkoenfricassee, Met Schorseneel Champignonsaus
Aantal personen: 4 » Keuken: Frans » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMaak de schorsenelen schoon, snij ze in stukken van 5 cm en zet ze in water waar U wat citroensap aan toevoegt. Snij de champignons in schijfjes en bak ze kort aan in boter, kruidt flink met peper en wat zout. Bestrooi met 2 el bloem, neem van het vuur en meng goed onder elkaar, giet nu een scheutje bouillon erbij en meng goed. Terug op het vuur giet u bouillon bij tot er een gladde saus ontstaat, laat even doorkoken om de bloemsmaak te verwijderen. Kook(stoom) de schorsenelen beetgaar en voeg ze bij de champignons, hou warm. Bak de kalkoenfricassee mooi gaar in een grote pan, kruidt met peper en wat zout en strooi er verse peterselie en enkele blaadjes rozemarijn over. Verwijder het overtollige braadvet en giet er de schorseneel-champignonsaus over, sluit af met de room en meng voorzichtig onder elkaar. Laat dit nog even zachtjes sudderen.
- 800 Gr Kalkoenfricassee
- 1 Bundel Schorsenelen
- 250 Gram Champignons
- 2.5 Dl Room
- 2.5 Dl Kippenbouillon, Blokje
- Verse Peterselie En Rozemarijn
- Boter En Bloem
- Wat Citroensap
- Zwarte Peper Uit De Molen En Zout