Marmercake
Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Gebak
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in met wat boter en bestrooi met het paneermeel. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een creme. Roer er de eieren een voor een goed door. Zeef de bloem met het bakpoeder en meng met de amandelen. Roer dit afgewisseld met de melk door de eiercreme. Schep de helft van dit beslag in de tulbandvorm. Zeef het cacaopoeder en roer dit door de rest van het beslag. Schep dit beslag in de bakvorm. Trek de steel van een lepel voorzichtig door het beslag om beide soorten wat te vermengen. Bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar.
- 250 Gram Suiker
- 1 Zakje Vanillesuiker
- 6 Eieren
- 400 Gram Tarwebloem
- 1 Zakje Bakpoeder
- 100 Gram Amandelschilfers
- 120 Dl Melk
- 3 Eetlepels Cacaopoeder
- 250 Gram Boter, Zachte