Peper Kip Met Tomaten Chilli Saus
Aantal personen: 6 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: Naud Geertsema » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVoor de saus maak je een puree met de tomaten, chili, knoflook rozijnen en gember. Giet dit in een pan, voeg de suiker toe, de vis saus en azijn. laat dat 30 minuten sudderen totdat de suas is ingebonden. laat het afkoelen snijd de kip in stukjes van 3 tot 4 stukjes. maal de peper en het zout. Voeg de kip toe met de sesam olie en mix dit. verhit de pan met een beetje sesam olie totdat het heel heet is. Bak de kip aan alle kanten totdat deze gaar is. Steek een stokje door de kipstukjes, en serveer het met de saus.
- 3 Stukken Kippenborst
- 1 Tl Grove Peper
- 1/2 Tl Zeezout
- 2 Tl Sesamolie
- 250 Gram Rijpe Tomaten
- 2 Medium Grote Chili Pepers, Ontzaad En In Stukjes
- 2 Teentjes Knoflook
- 30 Gram Rozijnen
- 2 Cm Gember In Stukjes
- 150 Gram Bruine Zuiker
- 1 Tl Vissaus