Rode Mul In Ham Uit De Oven
Aantal personen: 6 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeRode mul heeft een prachtige kleur en doet het daarom goed op de kersttafel. In dit hoofdgerecht wordt de vis gecombineerd met Parma-ham. Het gerecht kan goed worden voorbereid en het afbakken gaat heel gemakkelijk in de oven. Besprenkel de vissen van binnen en buiten met citroensap. Verdeel de knoflook in de buikholtes en maal er royaal peper boven. Leg in elke buikholte een takje rozemarijn. Laat de vissen zo een kwartier liggen. Verwarm de oven voor op 200° C. Verkruimel de sneetjes brood met korst in de keukenmachine en meng de peterselie erdoor. Doe het mengsel over in een diep bord. Wentel de vissen een voor een door het broodmengsel en wikkel ze in een plak ham. Leg de vissen naast elkaar in een grote ovenschaal en druppel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vissen in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met lange broccolistronkjes.
- 6-8 Rode Mullen Met Kop Van Ongeveer 200 Gram, Schoongemaakt
- Sap Van 1 Citroen
- 4 Knoflookteentjes, Fijngehakt
- Versgemalen Zwarte Peper
- 6-8 Takjes Rozemarijn
- 4 Sneetjes Oud Witbrood
- 4 El Platte Peterselie, Fijngehakt
- 6-8 Plakken Prosciutto Di Parma
- Italiaanse Olijfolie Extra Vergine