Babi Pangang Saus 1 (zoet Zure Saus)

Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Elle Reefman » Type: Meer van het type: Anders

Babi Pangang Saus 1 (zoet Zure Saus) Bereidingwijze

Breng het water aan de kook in een steelpan o.i.d., draai het vuur laag, voeg de bouillon blokjes toe en roer tot ze opgelost zijn; (U kunt dit water met bouillonblokjes natuurlijk ook vervangen door zelfgetrokken kippenbouillon, let dan wel op het zout) Voeg de tomatenpuree toe, de Sambal Oelek (of hete chili saus) en de suikerstroop, roer tot u een gladde saus heeft, en laat nog een paar minuutjes pruttelen; Proef de saus, breng op smaak met een extra bouillon blokje en/of Sambal Oelek, naar gelang uw persoonlijke voorkeur; Meng de maizena in een apart kommetje door twee eetlepels lauw water; Voeg al roerende geleidelijk de twee eetlepels met het water/maizena mengsel toe aan de saus, blijf roeren tot de saus glad is, en laat vervolgens de saus een paar minuten pruttelen zodat de maizena gaar wordt en de saus bindt; De saus moet nu tot een mooie consistensie gebonden zijn; Als u de saus nog te dun vindt, voeg dan nog wat meer water/maizena toe tot u tevreden bent met het resultaat.

Boodschappenlijstje
  • 1 1/4 Kop Water
  • 4 Stuks Bouillon Blokjes
  • 1/2 Kop Tomaten Puree
  • 2 Theelepel Sambal Oelek
  • 2 Eetlepels Suikerstroop
  • 1 Eetlepel Maizena
  • 2 Eetlepels Lauw Water
Probeer ook eens...