Chocolade Bieten Taart

Aantal personen: 12 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Gebak

Chocolade Bieten Taart Bereidingwijze

Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Pureer de bietjes in een blender of keukenmachine. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron (op half vermogen) en laat afkoelen tot lauwwarm. Bereiding Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de eieren met de suiker en olie tot een lichte romige massa. Voeg beetje bij beetje de gepureerde bietjes toe. Meng de gesmolten chocolade door het eimengsel. Zeef het cacaopoeder en zelfrijzend bakmeel boven het beslag en meng er snel doorheen. Giet het beslag in de vorm en bak de cake ca. 1 uur. De cake is gaar als hij in het midden licht terugveert bij indrukken. Laat de cake afkoelen op een rooster. Ganache: Hak de chocolade grof. Breng in een sauspan de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat de massa ca. 2 minuten staan en roer de ganache dan glad. Laat de ganache afkoelen. Strijk de ganache in een egale laag over de cake uit. Bestrooi met het chocoladeschaafsel.

Boodschappenlijstje
  • 250 Gr Gekookte Bietjes
  • 100 Gr Pure Chocolade
  • 3 Eieren
  • 280 Gr Suiker
  • 240 Ml Zonnebloemolie
  • 25 Gr Cacaopoeder
  • 250 Gr Zelfrijzend Bakmeel
  • Voor De Ganache:
  • 200 Gr Pure Chocolade
  • 240 Ml Slagroom
Probeer ook eens...