Gefrituurde Garnalen Met Bacon En Courgette

Aantal personen: 8 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders

Gefrituurde Garnalen Met Bacon En Courgette Bereidingwijze

Maak de courgettes schoon en snijd er met de kaasschaaf in de lengte 8 plakken van ca. 3 mm van. Leg op elke plak een plak bacon en een garnaal en strooi er zout en peper over. Rol de plakjes op en zorg ervoor dat de garnaal in het midden blijft zitten. Steek het rolletje vast met een cocktailprikker. Klop het ei los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een plat bord. Doop de rolletjes eerst in het ei en wentel ze dan door het paneermeel. Verhit de olie in een steelpannetje, voeg vier rolletjes toe en bak ze in 8-10 minuten goudbruin. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de andere vier rolletjes op dezelfde wijze. Vervang voor het serveren de prikker voorzichtig door een takje rozemarijn. Serveer de rolletjes warm.

Boodschappenlijstje
  • 2 Grote Courgette
  • 8 Plakken Bacon
  • 8 Grote Rauwe Garnalen Met Staart
  • Zout En (versgemalen) Peper
  • Ei
  • 50 Gram Grof Paneermeel
  • 150 Ml Olijfolie
  • 8 Takjes Rozemarijn
Probeer ook eens...