Gegratineerde Mosselen Met Spinazie
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeDuurtijd: 30 min Bereidingswijze 1. Spoel de mosselen goed schoon. Laat ze op een hevig vuur, afgedekt, opengaan in kokend water. 2. Laat de spinazie slinken in het aanhangende water (of ontdooi op een zacht vuur) en uitlekken in een vergiet. 3. Smelt de boter in een pannetje, strooi er de bloem bij en roer goed glad. Schenk de koude melk er in een straaltje bij en blijf roeren tot de saus mooi glad is. Laat 3 minuten indikken op een zacht vuur en haal dan van het vuur. Doe de kaas erbij en roer glad. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 4. Haal de mosselen uit hun schelp. Schep een lepeltje spinazie in de onderste schelphelft. Leg er een mossel bij en lepel er wat kaassaus over. Laat vervolgens 2 à 3 minuten bijkleuren onder de hete grill.
- 24 Grote Mosselen
- 200 Gram Spinazie (vers Of Diepvries)
- 2 Eetlepels Boter
- 2 Eetlepels Bloem
- 2 Dl Melk
- 2 Eetlepels Parmezaanse Kaas, Gemalen
- Nootmuskaat
- Peper En Zout