Vruchten-kwarktaart

Aantal personen: 12 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Gebak

Vruchten-kwarktaart      Bereidingwijze

Bereidingstijd: 0-10 minuten Bereidingswijze Voor de bodem de koekjes breken en mengen met de in kleine stukjes gesneden dadels. Als je wat drogere dadels hebt (die niet zo plakkerig zijn), kun je nog een eetlepel dadel-of appelstroop toevoegen. Voeg 3 eetlepels water toe en roer alles zorgvuldig door elkaar zodat de dadels goed verdeeld zijn tussen de koekjes en er niet hele brokken met alleen dadels ontstaan. Laat dit 30 minuten staan. Als het koekjes-mengsel dan nog te droog is en niet plakkerig genoeg, kun je nog wat water toevoegen. Neem een ingevette springvorm van /- 18 cm en druk met een lepel het mengsel op de bodem. De bodem hoeft uiteraard niet gebakken te worden, omdat de dadels zorgen dat de koekjes aan elkaar plakken en er een stevige bodem ontstaat. Los de agar agar op in 2 deciliter water en breng dit aan de kook onder voortdurend roeren. Laat het circa 2 minuten doorkoken en voeg dan de yoghurt en de vruchtenjam toe. Laat het geheel nog een minuutje heel zachtjes doorpruttelen en blijf goed roeren om te voorkomen dat het aan de bodem aankoekt. Laat het dan afkoelen en roer af en toe tot het vruchten-mengsel wat dikker begint te worden. (Dit gaat trouwens een stuk sneller als je de pan in koud water zet). Als het mengsel dik genoeg is, dat er vruchtjes op kunnen blijven liggen (dus dat deze niet zinken!), kun je het in de springvorm over de bodem schenken. Versier de taart nu met verse vruchtjes en laat ze nog minstens een uur in de koelkast opstijven en afkoelen.

Boodschappenlijstje
  • 1/2 Liter Yoghurt Met Vruchtjes (hier Bosvruchten)
  • 4 Eetlepels Vruchtenjam
  • 8 Gram Agar Agar
  • 2 Dl Water
  • 125 Gram Dadels
  • 125 Gram Volkorenkoekjes
  • Vruchtjes Voor Te Garneren
Probeer ook eens...