Javaanse Nasi

Aantal personen: 4 » Keuken: Wereldkeuken » Geplaatst door: Florentijn Kost » Type: Meer van het type: Rijst

Javaanse Nasi Bereidingwijze

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Pureer de sjalotjes met de knoflookteentjes en de trassi tot een gladde pasta. Snijd de kipfilet in reepjes. Verwijder de zaden van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Verhit de olie en bak de pasta met de kipfilet en de paprika. Voeg 150 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Verhit de margarine en bak spiegeleieren. Schep de saus goed om met de gekookte rijst en de ketjap en bak de nasi nog even op. Serveer de nasi met de spiegeleieren.

Boodschappenlijstje
  • 300 Gr Rijst
  • 2 Sjalotten
  • 2 Knoflookteentjes
  • 0.3 Tl Trassi (garnalenpasta)
  • 300 Gr Kipfilet
  • Paprika, Geel
  • Paprika, Rood
  • 2 El Plantaardige Olie
  • 1 Zakje Knorr Mix Voor Nasi
  • 15 Gr Margarine
  • 4 Eieren
  • 2 El Ketjap Manis
Probeer ook eens...