Kalkoen En Champignontaart
Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Fientje Hulleman » Type: Meer van het type: Hartige taarten
BereidingwijzeDe oven voorverwarmen op 180 graden. Bak in een grote pan de champignons in boter op middelhoog vuur. Zodra ze wat vocht hebben verloren, voeg dan de kalkoen en jus toe. Schenk in een taartvorm. Dek af met deeg. Prik het deeg rond de randjes wat in en maak sneetjes in de bovenkant om stoom te kunnen laten ontsnappen. Zet de taart op een bakplaat zodat jus die eventueel overkookt niet op de bodem van de oven terechtkomt. Bak de taart in het midden van de oven tot het goudbruin is, in ongeveer 45 minuten.
- 1 Klontje Boter
- 325 Gram Fijngesneden Champignons
- 275 Gram Restjes Gebraden Kalkoen, Fijngesneden
- 450 Ml Kalkoen Jus
- 2 Eetlepels Maïzena
- 60 Ml Water
- 1 Pak Kant En Klaar Deeg