Mozzarella En Aubergine Rolletjes
Aantal personen: 4 » Keuken: Italiaans » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeVerwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi deze met wat zout en laat ze 20 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd de tomaten in stukjes en de mozzarella in plakjes. Pers de knoflook uit. Snijd de basilicum fijn. Bereiding Bak de knoflook even aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de tomaten en een deel van de fijngesneden basilicum toe en roerbak op hoog vuur gedurende 2 minuten. Laat een grillpan goed heet worden. Druppel wat olijfolie over de plakken aubergine en grill ze aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een snijplank uit. Verdeel de mozzarella over de plakken aubergine en schep op elke plak een flinke eetlepel tomatensaus. Rol de aubergineplakken op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bak de rolletjes 5 minuten in de oven en serveer ze met de overgebleven tomatensaus en basilicum. Lekker met Italiaans ciabatta- of focacciabrood.
- 4 Rijpe Tomaten
- Knoflookteentje
- Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie
- Verse Basilicum
- Grote Aubergine
- 200 Gr (buffel)mozzarella
- Zout