Perensorbet

Aantal personen: 6 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Anders

Perensorbet Bereidingwijze

Begin een dag van tevoren met de peerwafeltjes. Was de peren en halveer ze in de lengte. Snijd van elke peerhelft met een scherp mes 3-4 mooie plakjes af. Sprenkel er wat citroensap over, zodat ze niet verkleuren. Breng in een pan 250 milliliter water met de suiker aan de kook en los al roerend de suiker op. Schenk de siroop in een kom en leg de plakjes peer erin. Laat ze zeker 8 uur in de suikersiroop staan. Verwarm de oven voor op 100 °C. Neem de plakjes peer met een schuimspaan voorzichtig uit de siroop en laat ze op een dikke laag keukenpapier goed uitlekken. Dep ook de bovenkant goed droog. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze in de oven 1 uur drogen. Keer de plakjes halverwege met een spatel. Laat de peerwafeltjes afkoelen en bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koelkastdoos. Maak de sorbet het liefst de dag zelf. Verwarm in een pan met een dikke bodem de suiker met 50 milliliter water en laat de suiker al roerend oplossen. Laat de siroop afkoelen. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel de peer met citroensap. Houd enkele muntblaadjes achter. Pureer de peer met de rest van de muntblaadjes en de siroop in een keukenmachine of blender. Schenk het mengsel in een ijsmachine en laat deze draaien tot een smeuïge sorbet ontstaat. Schep de sorbet in hoge coupes en garneer met een peerwafeltje en muntblaadjes.

Boodschappenlijstje
  • 2 Stevige, Dikke Peren
  • 100 Gr Suiker
  • Sap Van Een Halve Citroen
  • 150 Gr Suiker
  • 1 Kg Peren
  • Sap Van Een Halve Citroen
Probeer ook eens...