Rodekool In Zoetzuur
Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Henkie ten Donkelaar » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeMeng de wijnazijn, appelsap, kruiden, zout en suiker in een pan en laat het mengsel vijf à tien minuten doorkoken. Laat het volledig afkoelen. Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd haar in vieren en verwijder de harde kern. Snijd of schaaf de kool in dunne slierten. Neem vier of vijf brandschone weckpotten van een halve liter (of meer kleinere) en verdeel de kool over de potten. Giet het afgekoelde azijnmengsel erover en schud de pot zodat de luchtbellen eruit zijn. Voeg eventueel extra azijn toe om de pot tot de rand toe te vullen. Laat de pot voor gebruik minimaal drie weken staan. Bewaar op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in de kelder. Dit gerecht is maximaal drie maanden houdbaar.
- Halve L Wijnazijn
- Halve L Appelsap
- 300 Gr Rietsuiker
- 10 Kruidnagels
- 10 Peperkorrels
- 1 Kaneelstokje In Stukjes
- Halve Tl Zout
- 1 Rode Kool