Russische Zuurkool

Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Lindert ten Tije » Type: Meer van het type: Anders

Russische Zuurkool Bereidingwijze

Kook het klapstuk met een beetje zout in 2 uur gaar. Haal het vlees uit de pan en vervang het door de in stukken gesneden aardappelen en de in grove stukken gesneden winterwortelen en pastinaken. Leg over het geheel de in ringen gesneden uien. Kook dit alles in 20 minuten gaar. Leg daarna de uitgelekte witte bonen en de klapstuk op de uien en laat het geheel nog 10 minuten koken. Giet het kookvocht over in een schaal, stamp de hutspot en maak die voldoende smeuïg door er wat van het opgevangen kookvocht aan toe te voegen. Maak de stamppot naar smaak af met boter of reuzel, zout, peper en azijn. Snijd tenslotte het klapstuk in plakken. Een snee roggebrood maakt het gerecht af.

Boodschappenlijstje
  • 1 Kg Pastinaken
  • 500 Gr Winterwortelen
  • 500 Gr Klapstuk
  • 1.5 Kg Aardappelen
  • 500 Gr Uien
  • 300 Gr Witte Bonen (blik)
  • Boter Of Reuzel
  • Zout/peper Naar Smaak
  • Azijn
Probeer ook eens...