Konijn Op Vlaamse Wijze
Aantal personen: 4 » Keuken: Anders » Geplaatst door: Arjen Mets » Type: Meer van het type: Wild
BereidingwijzeKruid de stukken vlees met peper en zout, smelt een flinke klont boter in een ruime pan en laat hierin het konijn mooi aanbraden. Besteed hier vooral véél zorg aan, doe dit op een matig vuurtje en let erop dat het vlees aan alle kanten mooi bruin is, de uiteindelijk saus wordt zo nog lekkerder. zorg er ook voor dat de pan vol ligt zodat het braadvet niet verbrand! Als alle stukken aangebraden zijn legt U ze allemaal terug in de pan en strooi er de ui over, leg er ook de laurier en tijm rond. Overgiet met het bier en breng aan de kook. Draai het vuur weer laag en laat onder deksel in zo'n klein uurtje gaar worden. Neem het vlees uit de pan en hou warm, verwijder ook de tijm en laurier. Laat de saus even inkoken, je kan ze uiteraard ook wat indikken met maïzena. Verdeel het konijn over 4 grote borden lepel er saus over en werk eventueel af met wat vers gesnipperde peterselie. Lekker met gekookte aardappeltjes en appelmoes.
- Panklaar Konijn, In Stukken
- Grote Ui, Grof Gesneden
- 2 Laurierblaadjes
- 2 Takjes Tijm
- 1 Fles Bruin Tafelbier (75cl)
- Boter
- Peper En Zout