Vispannetje Uit Palermo

Aantal personen: 2 » Keuken: Mediterraan » Geplaatst door: ad2503 » Type: Meer van het type: Soepen

Vispannetje Uit Palermo   Bereidingwijze

Snijd de visfilets in hapklare stukken, kruid ze met peper en zout en hou apart in de koelkast. Hak de sjalotten en knoflook grof, snij de selder en worteltjes eveneens in grove (schuine) stukken, de venkel in dunne schijfjes. Haal de broccoli uit elkaar tot kleine roosjes en kook deze, samen met de doperwtjes apart in licht gezouten water beetgaar. giet af en spoel royaal in ijskoud water om de mooie groene kleur te behouden. Hou apart. Stoof de groenten enkele minuten aan in olijfolie, blus met de witte wijn en laat even inkoken. Giet vervolgens de visfond en bouillon toe en roer er ook de tomatenpuree door. Laat dit zo'n 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nu de ontvelde tomaten, broccoli en doperwtjes toe en breng tegen het kookpunt aan, breng op smaak. Tenslotte mogen ook de stukken vis worden toegevoegd. Laat ze, ongeveer 2 minuten pocheren tot ze gaar zijn.

Boodschappenlijstje
  • 400 Gr Visfilet, Kabeljauwhaasje, Victoriabaars, Roze Zalm...
  • Kleine Broccoli
  • Handvol Doperwtjes (diepvries)
  • 2 Stengels Groene Selder
  • 4 Verse Jonge Worteltjes
  • Kleine Venkelknol
  • 2 Flinke Tomaten, Ontveld En In Grove Stukken
  • 2 Sjalotten
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 El Tomatenpuree
  • 1 L Visfond Of Bouillon
  • 3 Dl Groentebouillon (blokje
  • 2 Dl Droge Witte Wijn
  • Olijfolie
  • Zwarte Peper Uit De Molen En Zout
Probeer ook eens...