Witlof Uit De Oven
Aantal personen: 2 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Piet Olde Heilen » Type: Meer van het type: Anders
BereidingwijzeOven voorverwarmen op 180 C. Witlof even koken (ongeveer 10-15 minuten) tot ze net gaar zijn. De (bruchetta) kruiden even in een beetje lauw water laten wellen. Ondertussen in een pan (of au bain marie) ongeveer een half pakje verse kaas smelten, geraspte kaas erbij en langzaam laten meesmelten. Eventueel een eetlepel creme fraise erbij en een flinke scheut witte wijn. De saus door te koken laten indikken, je kunt er eventueel ook nog wat meer geraspte kaas doorheen doen om meer massa te krijgen. (Bruchetta) kruiden erbij. Witlof afgieten en goed afdeppen, dan wikkelen in 2-3 plakjes ham en in een ovenschaal leggen. Saus goed over de Witlof heen schenken en zo'n 20 minuten in de oven (of tot de saus begint te kleuren). Serveren met aardappeltjes of pattat.
- 2 Stronkjes Witlof
- 1 Pakje Verse (witte) Kaas
- Geraspte Kaas
- Creme Frais
- Witte Wijn
- Kruiden (bijv. Bruchetta)
- 4-6 Plakjes Ham