Kabeljauw Met Ontbijtspek En Fijne Groenten

Aantal personen: 4 » Keuken: Hollands » Geplaatst door: Dirk-Jan Weusthuis » Type: Meer van het type: Anders

Kabeljauw Met Ontbijtspek En Fijne Groenten Bereidingwijze

Snijd de wortelen in schijfjes en stoof ze samen met de prei een 5-tal minuten in een grote pan met 2 eetlepels olijfolie. Besprenkel met witte wijn en laat 10 minuten zachtjes stoven. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel nog 5 minuten op het vuur staan. Snijd de kabeljauw in stukken van ongeveer 75 g. Omwikkel ieder stuk met een sneetje ontbijtspek en leg de stukken in een grote antikleefpan met 1 eetlepel olijfolie. Laat 8 minuten goudbruin bakken op een matig vuurtje. Keer de stukken na 4 minuten voorzichtig om. Kruid met peper. Breng de saus op smaak met bieslook, peper en zout, en dien meteen op met de kabeljauw. Deze bereiding is perfect te combineren met pasta van Buitoni of natuuraardappelen.

Boodschappenlijstje
  • 8-10 Plakken Ontbijtspek
  • 600-800 Gram Kabeljauwfilet
  • 2 Preiwitten Puree
  • 4 Fijne Wortels
  • 20 Cl Witte Wijn
  • 20 Cl Verse Room
  • 3 Soeplepels Olijfolie
  • Gehakte Bieslook
  • Zout En Peper
Probeer ook eens...